Spletna trgovina

gymstick hit 1
Palica Gymstick H.I.T.
26. 5. 2016
Prikaži vse
Prikaz zaklepnega mehanizma
Gymstick 2.0 crna
Gymstick 2.0 zlata
Gymstick 2.0 zelena
Gymstick 2.0 srebrna
Gymstick 2.0 modra

Palica Gymstick Original 2.0

69.90€


Palica Gymstick Original je vadbeni pripomoček z elastikami s katerim lahko razvijamo motorične in funkcionalne sposobnosti.

Počisti
Šifra: n/a. Kategorija: .
Opis

Palica Gymstick Original je vadbeni pripomoček z elastikami s katerim lahko razvijamo motorične in funkcionalne sposobnosti. S palico lahko razvijamo moč, ravnotežje, koordinacijo, gibljivost in s pomočjo posebnih vadbenih oblik tudi vzdržljivost. Posebej je pomembno, da lahko z njo ob velikih mišičnih skupinah uspešno treniramo tudi manjše mišične skupine, ki jih uporabljamo za pokončno držo (core – center moči), ravnotežje in koordinacijo.  S palico lahko posameznik naredi več kot 200 različnih vaj.

Trening s palico Gymstick Original je namenjen vsem starostnim skupinam. Zaradi vsestranskosti palice je ta zelo priljubljena med vrhunskimi športniki, saj z njeno pomočjo lahko simuliramo različne gibe z obremenitvijo v vseh smereh, ki jih uporabljajo v športu, prav tako ni naključje, da so pozitivne lastnosti palice, zaradi svojega specifičnega in poglobljenega znanja o gibanju človeka, prvi spoznali fizioterapevti ter ostali specialisti, ki pripomoček uporabljajo pri rehabilitaciji za izboljšanje funkcij mišičja in sklepov.

Težavnostne stopnje

Palice se med seboj razlikujejo po različni težavnosti stopnji, saj so elastike različnih debelin, kar daje pri treningu različen odpor oz. obremenitev:

  • zelena palica (lahka, 1-10 kg) – primerna za začetnike, otroke, starejše ljudi ter za rehabilitacijo po poškodbah;
  • modra palica (srednja, 1-15 kg) – primerna za ženske in manj aktivne posameznike;
  • črna palica (močna, 1-20 kg) – primerna za moške, aktivne ženske in mlade športnike;
  • srebrna palica (zelo močna, 1-25 kg) – primerna za športnike ter zelo trenirane moške in ženske;
  • zlata palica (super močna, 1-30 kg) – primerna za vrhunske športnike.

Lastnosti palice:

Palico sestavimo iz dveh delov, ki ju med seboj povežemo na potisni gumb – zaklepni mehanizem, ki je na sredini palice. Na koncih palice sta nameščeni elastiki – cevki, skupaj z namestitvenimi trakovi, ki ju uporabimo za namestitev elastik na noge (stopalo) oz. za držanje elastik v roki. Dolžina sestavljene palice je 130 cm ter je iz plastike in ojačana s steklenimi vlakni (fiberglas), dolžina elastik je 75 cm in je iz kvalitetnega lateksa, teža palice je 550 g. Na sredini je palica obdana s peno, zaradi boljšega oprijema med treningom. Palica je lahko prenosljiva, zato je njena prednost tudi mobilnost in praktičnost.

Komplet vsebuje:

  • palico z elastikami,
  • prenosno torbo za palico,
  • navodila za uporabo palice in prikaz osnovnih vaj (dostop do treningov).

Oznake:  Gymstick, palica z elastikami, fitnes pripomoček, funkcionalni trening, rehabilitacija